De wijnen van Bruins

Beste leden van het Haarlems Wijngilde,

Ik ben blij dat het moment is aangebroken dat Peter Bruins ons wijngilde komt bezoeken. Voor wie niet weten wie hij is:

Peter Bruins was in zijn tijd een van de meest honkvaste gastheren van Nederland. Hij werkte meer dan 35 jaar bij restaurant De Bokkedoorns, waar zijn collega’s hem meermaals verkozen tot beste gastheer van Nederland. Een jaar voordat Bruins in dienst kwam (1979), haalde De Bokkedoorns een Michelinster. Toen dertien jaar later de tweede kwam, heeft het gastheerschap van Peter Bruins ongetwijfeld meegewogen.

Ook door officiële instanties werd zijn werk onderscheiden. Als maître-sommelier werd hij door de Alliance Gastronomique Néerlandaise geëerd met de Alliance Escoffier Prijs, vanwege zijn bijdrage aan de Nederlandse gastronomie. Hij werd geroemd om zijn “kunst om het iedere gast naar de zin te maken. Als trait-d’union tussen keuken en gast weet hij de waarden van de kookkunst op de gast over te brengen.”

Best een aardig cv dus!

Ik heb Peter leren kennen als een zeer sympathiek mens met een enorme kennis van en liefde voor wijn. Franse wijn in het bijzonder.

Samen met hem hebben we een mooie selectie wijnen gemaakt die Peter erg waardeert. Op de proefavond legt hij uit waarom hij juist voor deze wijnen heeft gekozen.

Om bij deze proeverij aanwezig te zijn hoef je als lid van het HWG geen deelnamegeld te betalen: deze proeverij wordt betaald uit de kas van het HWG.

Natuurlijk willen we wel graag weten wie er allemaal aanwezig willen zijn ivm de inkoop van de wijnen e.d.

Daarom het verzoek om per kerende e-mail aan te geven of je deel wilt nemen.