Mas de Daumas Gassac

Beste leden van het Haarlems Wijngilde,

Vakanties lopen op hun einde, werk en school roept ons weer tot de orde. Nou ja, niet voor iedereen natuurlijk. Nog fijne wijnherinneringen opgebouwd?

Komende proeverij zal Aloys ons opnieuw meenemen naar Mas de Daumas Gassac, een domein waar hij wel een beetje verliefd op is geworden 😊

Dit schreef hij er over:

Aimé en Véronique Guibert kochten in 1970 een oude boerderij in de vallei Gassac.

Op advies van professor Peynod plantte Aimé 7 ha Cabernet Sauvignon aan.

Later gevolgd met veel andere druivenrassen zoals:

malbec, cabernet-franc, syrah, pinot noir en tannat. Later ook nog shiraz.

De samenstelling van de assemblage voor Mas de Daumas, met als dominant ras cabernet sauvignon, is ieder jaar anders.

Eind jaren negentig gevolgd door witte druiven.

Al bij het begin was duidelijk dat Guibert over een uitzonderlijk terroir beschikte. De wijnen worden meer dan eens vergeleken met de grote wijnen uit Bordeaux

Opbrengst ca. 37 hl/ha

Tijdens de proeverij van september staan meerdere jaargangen van deze bijzondere ‘Cru” uit het dorp Aniane in de Languedoc op de proeftafel.

Uiteraard zullen we een enkele jaargang ook vergelijken met een sub-topper uit de Bordeaux.

Tot dinsdag 12 september!

Aloys